Skip to main content

Χρηματιστήριο: Πέρασε το πακέτο για το 3% της Jumbo – Στα 108,8 εκατ. ευρώ η αξία του deal

Στην τιμή των 27,2 ευρώ έγινε η συναλλαγή

«Χέρια» άλλαξε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo, καθώς ο επικεφαλής της εισηγμένης, Απόστολος Βακάκης, προχώρησε σε προσυμφωνημένη πώληση 4 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των 27,2 ευρώ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω ενός πακέτου, συνολικής αξίας 108,8 εκατ. ευρώ, το οποίο «πέρασε» στις 12.22 το μεσημέρι, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του κ. Βακάκη ανέρχεται πλέον στο 16,3% από 19,3% προηγουμένως. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει κυρίαρχος, όντας ο μοναδικός μέτοχος με διψήφιο ποσοστό μετοχών.

Πιέσεις στη μετοχή της Jumbo

Με δεδομένο ότι το πακέτο άλλαξε «χέρια» στην τιμή των 27,2 ευρώ, είναι εύλογο σήμερα να καταγράφονται πιέσεις στη μετοχή, η οποία χθες βρέθηκε στο ιστορικό υψηλό των 30 ευρώ.

Έτσι, ο τίτλος της εισηγμένης υποχωρεί κατά τουλάχιστον 6,5%, με αποτέλεσμα να αναδιπλώνεται στα 28 ευρώ. Νωρίτερα, μάλιστα, είχε διολισθήσει έως και τα 27,6 ευρώ, κλείνοντας το discount σε σχέση με την τιμή πώλησης του 3%.

Ανεξαρτήτως αυτού, βέβαια, η Jumbo εξακολουθεί να φιγουράρει σε υψηλά επίπεδα, με την κεφαλαιοποίηση να απέχει ελάχιστα από το χθεσινό ρεκόρ των 4 δισ. ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, δε, η μεταβολή της μετοχής ξεπερνά το 19% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημερινή συνεδρίαση), ενώ τα σωρευτικά κέρδη στο 12μηνο αγγίζουν το +37%.

Στις 22 Μαΐου η Γ.Σ. για το μέρισμα

Κι όλα αυτά, ενόσω στις 22 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, με κύριο θέμα συζήτησης τη διανομή μερίσματος ύψους 1 ευρώ/μετοχή, το οποίο έρχεται ως συμπλήρωμα στην έκτακτη επιβράβευση ύψους 0,60 ευρώ/μετοχή.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)