Αγωγή ΥΠΟΙΚ κατά του «Πρώτου Θέματος»

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 10:37

Με αγωγή κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά ο υπουργός Οικονομικών στο πρωτοσέλιδο δημόσιευμά της υπό τον τίτλο «Υπουργός express service».

A- A A+

Με αγωγή κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά ο υπουργός Οικονομικών στο πρωτοσέλιδο δημόσιευμά της υπό τον τίτλο «Υπουργός express service», στο οποίο γίνεται λόγος για διαγραφή χρεών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας οδικής βοήθειας «Express Service».

Στην ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας, Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη.

Τα εξώδικα αυτά, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή «προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΑΕ.»

Προτεινόμενα για εσάς