Στη Θεσσαλονίκη η έδρα της ΠΑΕ Καβάλα

Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011 20:48
UPD:02/08/2011 14:03
A- A A+

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης, επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί το πρώτο βήμα στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση με τον Ηρακλή.

Στην ανακοίνωση ο υπόδικος για την υπόθεση των στημένων κ. Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι τοπικοί παράγοντες της πόλης της Καβάλας είναι εκείνοι που έβαλαν πρώτοι εμπόδια στην ΠΑΕ και γι' αυτό αποφασίζει να αλλάξει έδρα στο σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ΠΑΕ Καβάλα και τα όσα παραπλανητικά δηλώνονται από πολιτικούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

- Ο φίλαθλος κόσμος της Καβάλας γνωρίζει ποιά ήταν η θέση και αγωνιστική κατάσταση της ομάδας όταν ανέλαβα πρόεδρος εγώ (Γ΄Εθνική κατηγορία - έτος 2007) και ποιά είναι σήμερα. Η ομάδα της Καβάλας ανέβηκε μέσα σε 3 χρόνια 3 κατηγορίες (άνοδος από τη Γ' Εθνική στη Β' το 2008 και από τη Β' Εθνική στην Α' Εθνική το 2009) και κατάφερε όχι απλά να εξέλθει από την πλήρη ανυποληψία αλλά και να καταφέρει να καταστεί μία ομάδα - περηφανια της πόλης αλλά και σημείο αναφοράς για όλο το ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, σε σχέση με τις αγωνιστικές της επιτυχίες.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ και πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης δαπανήθηκαν από τους μετόχους της ΠΑΕ προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Αυτές οι τεράστιες υλικές και προσωπικές θυσίες (και μάλιστα επί ζημία των λοιπών επιχειρηματικών μου ενασχολήσεων) ήταν που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, για το οποίο εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου, η οποία κατάγεται από τον τόπο της Καβάλας θα είμαστε πάντα περήφανοι.

- Παρόλα αυτά εδώ και πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι δυστυχώς η διοίκηση της ΠΑΕ είναι εντελώς μόνη σε όλη αυτή την προσπάθεια. Η ίδια η επίσημη πόλη της Καβάλας, διά του δημάρχου της κυρίου Σιμιτσή, ήταν αυτή που προ μηνός μας απέστειλε διοικητικό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ αναφορικά με το γήπεδο της Καβάλας και η οποία εδώ και έτη έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με την ομάδα, αγνοώντας τα τεράστια ποσά που έχουμε δαπανήσει για την ανακαίνιση του γηπέδου και την αντικατάσταση-συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή της δημοτικής αρχής (η οποία αρκέστηκε στο να ζητάει το ποσοστό της από τα εισιτήρια). Η ίδια αυτή αρχή, διά του δημάρχου κυρίου Σιμιτσή, ήταν αυτή που αποφάσισε προ ημερών να καταστρέψει τον χλοοτάπητα του γηπέδου ορίζοντας συναυλία στον αγωνιστικό χώρο του Ανθή Καραγιάννη για την 18/06/2011 παρά τις επίμονες εκκλήσεις μας μην κάνει κάτι τέτοιο (η συναυλία δεν έλαβε χώρα λόγω ασθενείας του τραγουδιστή Π. Τερζή).

- Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν ότι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, όταν πήγαμε να εισέλθουμε στο γήπεδο Ανθή Καραγιάννη, αντιμετωπίσαμε το εξής θέαμα: ο Δήμαρχος κύριος Σιμιτσής είχε αλλάξει τις κλειδαριές του γηπέδου και απαγόρευσε στην ομάδα της πόλης του να εισέλθει σε αυτό. Στις επίμονες εκκλήσεις μας να δοθεί λύση η απάντηση ήταν ότι έπρεπε να πληρωθεί το ως άνω πρόστιμο!

Βεβαίως την επόμενη μέρα, όταν η πόλη της Καβάλας έδωσε στον Δήμαρχο να καταλάβει ότι είναι ο πρώτος φίλαθλος της Καβάλας και όχι ο λογιστής της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα διευκολύνει την ομάδα, αρκεί να δεσμευτούμε ότι αυτή δεν θα φύγει από το Ανθή Καραγιάννη!!!

- Ιδιαίτερης μνείας χρίζει η από 1/7/2011 δήλωση του βουλευτού Καβάλας κυρίου Δημητρίου Παπουτσή περί κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή σε σχέση με την μετακίνηση της ομάδας στην Θεσσαλονίκη και περί ελέγχου ημών για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.Ας ρωτήσουν οι φίλαθλοι της Καβάλας τον κύριο Παπουτσή που ήταν όλα αυτά τα χρόνια και τι έκανε για την ομάδα της Καβάλας. Ας αντερωτήσει επίσης ο επερωτούμενος Υπουργός τον κύριο Παπουτσή ποιά θέση πήρε στο θέμα του επί χρόνια κατατρεγμού της ΠΑΕ Καβάλας από τον Δήμο Καβάλας στο θέμα του γηπέδου και ποιές οι σχετικές πράξεις του.

Επειδή όλα αυτά έχουν προκαλέσει την ολοκληρωτική αηδία εμού και της οικογένειάς μου που δεν μπορούμε πλέον να δούμε σε ένα αρρωστημένο και ασταθές περιβάλλον το οποίο τη μια μέρα μας κλειδώνει έξω από το γήπεδό μας και την άλλη μας προσκαλεί να επιστρέψουμε αρκεί να δεσμευθούμε ότι δεν θα φύγουμε ποτέ από αυτό (...)

Επειδή πραγματικά θλίβομαι για την στάση πολιτικών όπως ο Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής και ο βουλευτής κ. Παπουτσής.

Επειδή τους μόνους που οφείλω είναι αυτούς τους ελάχιστους φιλάθλους που τίμησαν την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια, προσερχόμενοι στο γήπεδο και υποστηρίζοντας την ομάδα (και όχι αυτούς που την παρακολουθούσαν από τις καφετέριες και θυμήθηκαν τώρα να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια).

Για όλους αυτούς τους λόγους οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της ΠΑΕ καταλήξαμε στην απόφαση ότι από την επόμενη χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ξέρετε ότι οι επίσημοι φορείς της Καβάλας με πρώτο τον Δήμαρχο Κ. Σιμιτσή, είναι αυτοί που έδιωξαν την ομάδα από την πόλη.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Ψωμιάδης»

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις