Skip to main content

Θρήνος στην Αργεντινή για τον Μενότι

Ο Σέζαρ Λουίς Μενότι, προπονητής της Εθνικής Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978, πέθανε την Κυριακή του Πάσχα

Η Αργεντινή θρηνεί μια από τις σημαντικότερες μορφές του ποδοσφαίρου της. Ο πρώην προπονητής Σέζαρ Λουίς Μενότι, ο οποίος ανέδειξε την «Αλμπισελέστε» παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1978, πέθανε σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA).

«Με τεράστια θλίψη η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής πληροφορήθηκε τον θάνατο του Σέζαρ Λουίς Μενότι, νυν διευθυντή των εθνικών επιλογών και πρώην προπονητή της Αργεντινής, παγκόσμιου πρωταθλητή», ανέφερε η ανακοίνωση στον λογαριασμό X της AFA.

Γεννημένος στο Ροζάριο, ο Μενότι υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια ξεκίνησε προπονητική καριέρα, κατακτώντας έναν τίτλο πρωταθλήματος Αργεντινής το 1973 με την Χουρακάν, ομάδα με έδρα το Μπουένος Άιρες.

Στη συνέχεια ανέλαβε την Εθνική ομάδα την οποία οδήγησε στον παγκόσμιο τίτλο το 1978, ενώ ήταν προπονητής και στο επόμενο Μουντιάλ, το 1982 στην Ισπανία, όπου αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο.

Κέρδισε επίσης το Κύπελλο Ισπανίας, το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το Λιγκ Καπ Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα το 1983.

Οι πρώην ομάδες του, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, καθώς και η Ισπανική Ομοσπονδία απέτισαν φόρο τιμής στο X αφήνοντας το μήνυμα «αναπαύσου εν ειρήνη».