Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Β. Εύβοια

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 08:27
UPD:08:44

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιος της Βόρειας Εύβοιας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικροεστίες, αφού η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ η δύναμη του αέρα έχει εξασθενίσει στα 4 μποφόρ.

Η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο και την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μπαλντά στην Κερατέα εξετάζεται από το αρμόδιο τμήμα η εκδοχή του εμπρησμού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών βοριάδων, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υδράργυρος σήμερα αναμένεται να φθάσει μέχρι και τους 29 βαθμούς κελσίου, με την ΕΜΥ να προβλέπει ότι ο μίνι καύσωνας θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή