ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 17:01
UPD:17:01
A- A A+

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) προσφέρουν μία Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων στην υπηρεσία της εθνικής πολιτιστικής διπλωματίας, με τη φιλοδοξία να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενισχύοντας το οικουμενικό όραμα.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδίασαν τέσσερα γραμματόσημα που απεικονίζουν επιλεγμένα τμήματα από τα διαμελισμένα Γλυπτά του Παρθενώνα, πλάι - πλάι με την ξεκάθαρη έκφραση του αιτήματος για την επανένωσή τους: Reunite Parthenon.

Για τη μεγιστοποίηση της διάχυσης του μηνύματος αυτού, τα ΕΛΤΑ σχεδίασαν, για πρώτη φορά, ένα ειδικό, δίγλωσσο microsite με όλες τις πληροφορίες για τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά αυτά προϊόντα καθώς και δυνατότητα αγοράς: www.parthenonstamps.gr

Η επίσημη  παρουσίαση της  Σειράς  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, σε μία εκδήλωση ανοικτή για το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα σφράγισης με ειδική αναμνηστική σφραγίδα, για τη δημιουργία σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς