Εισαγγελέας για το βίντεο με τον αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 21:59
UPD:23:13
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Έρευνα για το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο με αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία καταστήματος, χθες στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια έντασης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εντολή της εισαγγελέως δόθηκε με βάση σχετικό προανακριτικό υλικό που διαβιβάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται το εν λόγω βίντεο με τον άντρα της ομάδας ΜΑΤ. Πίσω ακριβώς από τη τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά.

Στο βίντεο, εκτός από την  βίαιη αντίδραση του αστυνομικού των ΜΑΤ, καταγράφεται και ο διάλογος που είχε με την κοπέλα που φέρεται να τραυματίστηκε.

Αφού ο αστυνομικός έσπασε την τζαμαρία και πέταξε μέσα μία σημαία, που πιθανότατα είχε πάρει από κάποιον διαδηλωτή, ακούγονται γυναικείες φωνές μέσα από το κατάστημα να λένε: «Τι κάνετε;».

Στη συνέχεια η κοπέλα τον ρωτάει έκπληκτη: «Είσαι τρελός;» και εκείνος απαντάει: «Τρελός είμαι. Κι εσύ είσαι. Περάστε όλοι έξω».

Τι ισχυρίζεται ο αστυνομικός

 «Προσπαθούσα να κάνω συλλήψεις. Δέχθηκα μια επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, από κάποια άτομα, τα οποία μετά πήγαν και κλειδώθηκαν σε αυτό το μαγαζί. Πάνω στην ένταση της στιγμής, καθώς δεχόμασταν διαρκώς επιθέσεις, με την ασπίδα προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα και έσπασε. Δεν πρόκειται να κρυφτώ. Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος και δεν θέλω να στοχοποιηθεί εξαιτίας μου όλη η υπηρεσία». ισχυρίζεται ο αστυνομικός

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης   σε εισαγγελέα από το Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή