Άγιον Όρος: Σώοι οι δύο αγνοούμενοι προσκυνητές

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 19:25
UPD:19:29
INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο ουκρανοί προσκυνητές, οι οποίοι είχαν χαθεί και αναζητούνταν από χθες στο Άγιον Όρος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης Λαύρας κοντά σε σκήτη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και είναι καλά στην υγεία τους. Έχουν μεταφερθεί στο ρουμανικό μοναστήρι προκειμένου να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι καταπονημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους.

Οι δύο Ουκρανοί μαζί με άλλους έξι συμπατριώτες τους είχαν ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατευθύνονταν προς το καταφύγιο της Παναγίας, εξαιτίας όμως της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, αποκόπηκαν από την ομάδα τους και έστριψαν σε λάθος μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθούν.

Οι υπόλοιποι, όταν διαπίστωσαν την απουσία τους, ειδοποίησαν τις αρχές στις 8:30 χθες το βράδυ κι άμεσα για τον εντοπισμό τους ξεκίνησε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14 αστυνομικοί 8 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και μοναχοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Για την ανεύρεσή τους ενημερώθηκαν οι οικείοι τους, καθώς και οι ουκρανικές προξενικές αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή