Ν. Ηλιόπουλος: Να υπάρξει άμεσα αύξηση στο βασικό μισθό

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 14:00
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα "αύξηση στο βασικό μισθό", ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατανάλωση "στην οποία βασίζεται η ελληνική οικονομία" υπογράμμισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, επεσήμανε πως έτσι υποστηρίζεται ένας "ενάρετος κύκλος για την οικονομική δραστηριότητα".

"Όταν το 2012 μειώθηκε κατά 23% ο κατώτατος μισθός και κατά 32% για τους νέους με το επιχείρημα ότι θα συγκρατηθούν η ύφεση και η ανεργία, τελικά ζήσαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία, και όταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος, και η κατανάλωση ενισχύθηκε και η ανεργία συνέχισε να μειώνεται", δήλωσε χαρακτηριστικά. "Είναι λοιπόν και προς τον συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού", είπε.

Τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας, την πληρώσαμε με την αποτυχία των εμβολιασμών

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ κατέκρινε το γεγονός ότι "εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης είμαστε η μοναδική χώρα που συζητάει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών". Ανέφερε μάλιστα ότι "τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας την πληρώσαμε με την αποτυχία των εμβολιασμών". "Άνω των 60 και 70 ετών το 20% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ άνω των 80 το 27%. Η κατάσταση αυτή συμβάλλει ώστε και τα σχολεία να λειτουργήσουν ως επιταχυντής της πανδημίας", συνέχισε.

Βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 

Χαρακτηρίζοντας "βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο πρέπει να αλλάξει τώρα", σημείωσε ότι "πρέπει να μείνουν ανοικτά τα σχολεία καθώς μια ολόκληρα γενιά κινδυνεύει να καταστραφεί μορφωτικά επειδή η κυβέρνηση δε μερίμνησε να λειτουργήσουν με ασφάλεια". Σημείωσε ακόμη ότι "με μειωμένα τμήματα με λιγότερα παιδιά μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα".

Πώς θα διεκδικήσουμε τη νίκη στις εκλογές

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο για τη διαγραφή ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, την στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους και στη βάση αυτού θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές".

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή