Peugeot 9X8 Hypercar: Αγωνιστικός πολλαπλασιαστής

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 18:36
UPD:18:36
A- A A+

Το νέο 9X8, το τελευταίας γενιάς Hypercar πρόκειται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA World Endurance Championship - WEC) το 2022. Με κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας που κινεί και τους τέσσερεις τροχούς, αυτό το υπέρ-αποδοτικό πρωτότυπο ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική που η PEUGEOT ονομάζει ‘Neo-Performance’ και ενσωματώνει τόσο στα μοντέλα δρόμου όσο και στα αγωνιστικά, προσφέροντας υπεύθυνες επιδόσεις. Δίνει μία πρόγευση της νέας εποχής των αγώνων αυτοκινήτου, χάρη στις ρευστές του γραμμές, την απουσία πίσω πτέρυγας και τα εμφανή σημάδια της εταιρικής ταυτότητας της μάρκας. Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που φέρει, καθώς και η εμφάνιση αιλουροειδούς, αποτελούν τα αδιαφιλονίκητα διαπιστευτήρια της γαλλικής μάρκας. Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, λοιπόν, για συμμετοχή στο πρωτάθλημα αντοχής, είναι ο άμεσος διάδοχος του PEUGEOT 905, του νικητή στον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans το 1992 και 1993, και του PEUGEOT 908, που κέρδισε το French classic το 2009.

Η μοναδική συνεργασία των τμημάτων Design της PEUGEOT και των μηχανολόγων της PEUGEOT Sport, κάνει την αποφασιστική διαφορά σε ότι αφορά την εξερεύνηση νέων αεροδυναμικών λύσεων και στιλιστικών επιλογών, με στόχο τη δημιουργία μιας εντελώς πρωτότυπης σειράς προϊόντων. Η όλη προσέγγιση οδηγήθηκε από τους κανονισμούς της FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) και την ACO (Automobile Club de l'Ouest) για τη νέα κατηγορία Le Mans Hypercar (LMH), η οποία διαδέχεται την προηγούμενη κατηγορία πρωτοτύπων LMP1. Η μεγαλύτερη ευελιξία που αφήνουν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, σε ότι αφορά την αεροδυναμική, επιτρέπει νέες ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και ευνοεί τη δημιουργία πιο καινοτόμων αυτοκινήτων, αφήνοντας το περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερη συμβολή των σχεδιαστικών τμημάτων. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της PEUGEOT εκμεταλλεύτηκαν αποτελεσματικά αυτήν την ευκαιρία για να εφεύρουν νέες δημιουργικές διαδικασίες, ξεφεύγοντας από τα στερεότυπα, και δημιούργησαν ένα εντελώς νέο είδος Hypercar. Ένα όνομα που συνδυάζει την έννοια της κληρονομιάς με το «forward thinking».

Το “9” είναι η συνέχεια της σειράς που χρησιμοποίησε η μάρκα στα τελευταία αγωνιστικά αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα αντοχής, δηλαδή το PEUGEOT 905 (το οποίο αγωνίστηκε από το 1990 έως το 1993) και το 908 (από το 2007 έως 2011), όπου και τα δύο έγιναν σύμβολα της μάρκας.Το “X” συμβολίζει την τεχνολογία κίνησης και στους 4 τροχούς που διαθέτει το Hypercar της PEUGEOT και το Υβριδικό σύστημα κίνησης που ενσωματώνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας, ακόμα και στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου.

Το “8” είναι το πρόθεμα που χρησιμοποιείται σε όλα τα ονόματα των σημερινών μοντέλων της PEUGEOT, από το 208 και 2008, μέχρι το 308, 3008, 5008 και φυσικά, το 508 που πρόσφατα υπέστη τις περιποιήσεις των μηχανικών και των σχεδιαστών που έφτιαξαν το Hypercar, και έγινε το πρώτο σπορ μοντέλο της μάρκας με την επιγραφή Peugeot Sport Engineered. Δύο PEUGEOT 9X8 θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής της FIA για το 2022. Οι μελλοντικοί οδηγοί του αυτοκινήτου ενθουσιάστηκαν και οι δύο με τη δουλειά που έχει γίνει από τη σχεδιαστική ομάδα.

Η φωτιστική υπογραφή τόσο των εμπρός όσο και των πίσω φωτιστικών σωμάτων του 9X8, που έχει τη μορφή των τριών ονύχων, αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν όλων των μοντέλων της PEUGEOT, ενώ το νέο σήμα με το κεφάλι του λέοντα με τον οπίσθιο φωτισμό, κοσμεί το εμπρός και τα πλαϊνά μέρη του αυτοκινήτου. Το Selenium Grey και η αντίθεση έντονου πράσινου/κίτρινου Kryptonite τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του, αντανακλούν το χρωματικό μοτίβο που έχει ήδη επιλεγεί για τα νέα 508 και 508 SW PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε επίσης από τους σχεδιαστές και στο εσωτερικό του 9X8. Υιοθετήθηκε μια διαφορετική προσέγγιση στο cockpit που, μέχρι σήμερα, είχε την τάση να είναι ένας καθαρά λειτουργικός και διακριτικός χώρος εργασίας του πιλότου, χωρίς καμία ταυτότητα της μάρκας.

Εξωτερικά, οι μεγάλοι τροχοί συμβάλλουν στην ισορροπία των γραμμών των ακάλυπτων πλευρών του αυτοκινήτου, οι αεραγωγοί αποκαλύπτουν το πάνω μέρος των ελαστικών και οι τέλεια ενσωματωμένοι καθρέφτες, δημιουργούν την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο κινείται με σχεδόν μηδενική αεροδυναμική αντίσταση. Οι μικρές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό του PEUGEOT 9X8 περιλαμβάνουν την φωτιστική υπογραφή των «ονύχων» της μάρκας, ενώ τα ίδια τα φώτα πλαισιώνουν έναν μεγάλο διαχύτη πάνω από τον οποίο υπάρχει η φράση «Δεν έχουμε ανάγκη μίας πίσω αεροτομής (πτέρυγας)». Οι πίσω αεροτομές (κοινώς... ‘φτερούγες’), εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 24 ώρες του Le Mans, στο Chaparral 2F που έλαβε μέρος στον αγώνα το 1967, οπότε είναι η πρώτη φορά που η χρήση τους αμφισβητήθηκε μετά από περισσότερο από μισό αιώνα. Το πρωτοποριακό πίσω μέρος του 9X8 προέρχεται από έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα μηχανικών της PEUGEOT Sport.

Η κατάργηση της πίσω αεροτομής μας έδωσε την ελευθερία να σχεδιάσουμε ένα κοντό και ρευστό αμάξωμα που κανείς δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες. Πράγματι, δουλεύοντας από κοινού με τους συναδέλφους μηχανικούς, οι σχεδιαστές εκμεταλλεύθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει αρμονικά το δυναμισμό, με τις ρευστές επιφάνειες ειδικά στα τμήματα μεταξύ των φτερών των τροχών.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 που η PEUGEOT ανακοίνωσε την εμπλοκή της στο νέο πρωτάθλημα αντοχής στην κατηγορία Le Mans Hypercar, το εργοστάσιο στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι, ξεκίνησε να εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του 9X8. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο τοποθετημένος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου bi-turbo V6, με περιεχόμενη γωνία 900, κινητήρας των 2.6λίτρων, απόδοσης 500kW (680 ίπποι), – ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως που αποτελεί μέρος του συστήματος κίνησης PEUGEOT HYBRID4 500KW – «γράφει» χιλιόμετρα δοκιμών στον πάγκο, από τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, η εμπρός τοποθετημένη μονάδα του ηλεκτροκινητήρα-γεννήτριας των 200kW, το 7τάχυτο σειριακό κιβώτιο και η μπαταρία, βρίσκονται στη διαδικασία συναρμολόγησης σύμφωνα με το πρόγραμμα πιστοποίησης των δοκιμών στον πάγκο. Η πανίσχυρη, τεχνολογικά εξελιγμένη, υψηλής τάσεως (900 Volt), υψηλής χωρητικότητας, μπαταρία εξελίσσεται από την PEUGEOT Sport και τη Saft, θυγατρική της TotalEnergies. Πέρα από την αεροδυναμική, μηχανική και ηλεκτρονική του απόδοση, το νέο αυτοκίνητο θα χρησιμεύσει για να αναδείξει την πλούσια τεχνογνωσία της PEUGEOT στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο των αγώνων αντοχής. Οι 24 ώρες του Le Mans είναι ένας περίεργος αγώνας και τα 5.400 χιλιόμετρα που καλύπτουν τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι κοντά στα χιλιόμετρα που καλύπτονται σε μια πλήρη αγωνιστική σεζόν από ένα μονοθέσιο της Formula 1, οπότε η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία είναι και οι δύο παράγοντες ζωτικής σημασίας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=xbSUkc_mR_o

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή