Ρώσος εισαγγελέας ζητά απαγόρευση διαφημίσεων όπου ζευγάρια ιδίου φύλου φιλιούνται

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 20:00
A- A A+

Ένας Ρώσος εισαγγελέας ζήτησε οι διαφημίσεις του Οίκου Dolce & Gabbana στο Instagram, όπου ζευγάρια ιδίου φύλου φιλιούνται, να απαγορευτούν στη χώρα, μετά την καταγγελία ενός βουλευτή σχετικά με αυτές, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Μιχαήλ Ρομανόφ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος United Russia και βουλευτής στη Δούμα, κατέθεσε την καταγγελία σχετικά με τις διαφημίσεις που έχουν αναρτηθεί υπό το @dolcegabbana, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης.

Τα δύο σύντομα διαφημιστικά σποτ αποτελούσαν μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας του ιταλικού Οίκου μόδας με τον τίτλο «Love is Love», για την περίοδο πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμες στη Ρωσία, όμως ένας νόμος του 2013 απαγορεύει τη διάδοση της «προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ των νεαρών Ρώσων. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι βοηθάει στην αύξηση της κοινωνικής εχθρικότητας προς την ομοφυλοφιλία.

Οι Dolce & Gabbana δεν θέλησαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή