Κλείνουν τα social media της Εθνικής Ανδρών/ΕΠΟ το Σαββατοκύριακο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Αγγλία

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 19:10
UPD:19:10
A- A A+

Η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό της FA (αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου) και με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο (1 και 2 Μαΐου) δεν θα λειτουργούν οι λογαριασμοί της στα social media σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διαδικτυακής κακοποίησης που συμβαίνει στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Πρώτοι οι Άγγλοι προχώρησαν στην αδρανοποίηση τους λογαριασμών τους, εξαιτίας των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχτηκαν παίκτες και παράγοντες ομάδων της Premier League στα social media.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο διαμαρτυρίας στήριξαν πολλοί φορείς του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και η UEFA, η οποία από σήμερα (30/04) μέχρι και την Δευτέρα (3/05) προχωρά σε ανάλογο μποϊκοτάζ, σε μία γενικευμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να μπει ένα τέλος σε αυτό το άσχημο φαινόμενο.

Σε αυτή την κίνηση, αποφάσισε να συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών ποδοσφαίρου και κατ΄ επέκταση η ΕΠΟ, η οποία θα μποϊκοτάρει τα social media για το επόμενο σαββατοκύριακο, καλώντας και τους φίλους της «γαλανόλευκης» να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Η ΕΠΟ αναφέρει στη συγκεκριμένη δημοσίευση: «Ας υποστηρίξουμε όλοι αυτό το ΣΚ την πρωτοβουλία της αγγλικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, ώστε να σταματήσει η διαδικτυακή κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις