Δωρεάν Wi-Fi και στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού    

Ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο internet με τη χρηματοδότηση της ΕΕ    
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 17:07
UPD:17:11
A- A A+

Άλλος ένας δήμος της Αττικής, προχώρησε στην εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi για τους δημότες και τους επισκέπτες. Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού υλοποιεί πλέον το έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης στο internet με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε πόλεις της Ευρώπης.

Το ασύρματο δίκτυο δίνει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, καθώς και να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η στήριξη της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος WiFi4EU στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, το ασύρματο δίκτυο λειτουργεί πλέον σε κοινόχρηστους χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία της πόλης και δημοτικά κτίρια. Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας, όπως φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και tablet, οι πολίτες θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας, στο Δημαρχείο Δάφνης, στο ΚΕΠ Δάφνης και στην πλατεία Δημαρχείου Δάφνης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στον Υμηττό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή