Αλ. Χαρίτσης Χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο το άνοιγμα των σχολείων- Ανήσυχη η εκπαιδευτική κοινότητα

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 09:31
UPD:09:31
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Για «άνοιγμα των σχολείων χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο» έκανε λόγο σε συνέντευξή του, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει την εικόνα μιας επίπλαστης κανονικότητας» την στιγμή που «επικρατεί φανερή ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα». 

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο «STAR Κεντρικής Ελλάδας»,  τόνισε ότι «δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο ούτε για την επανεκκίνηση της οικονομίας», υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούν αρμόδια και αναρμόδια κυβερνητικά στελέχη να πετάνε ημερομηνίες για το άνοιγμα της αγοράς».  «Απαιτούνται σοβαρή ιχνηλάτηση, μαζικά τεστ στους χώρους εργασίας, αποσυμφόρηση και μέτρα προστασίας στα μέσα μεταφοράς» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «εκτός από υγειονομικά ασφαλής η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να είναι διατηρήσιμη, βιώσιμη και να τους περιλαμβάνει όλους».

Πρόσθεσε ότι «Αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, η κυβέρνηση τα παραπέμπει όλα στο Ταμείο Ανάκαμψης», από το οποίο «η ίδια έχει αποκλείσει τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες».
«Αύριο θα παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την λειτουργία της  με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέροντας «παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρομεσαίες», «μια ολιστική πρόταση για ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα προστατεύει επιχειρήσεις και νοικοκυριά» και «την ρύθμιση του χρέους της κρίσης σε δόσεις, με απομείωση της αρχικής οφειλής».

«Ένα τέτοιο σχέδιο θα έπρεπε να έχει και η κυβέρνηση και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να υλοποιήσει πιο δομικές παρεμβάσεις μετασχηματισμού της οικονομίας μας», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, συμπληρώνοντας ότι «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο σε μια περίοδο που απαιτείται σοβαρότητα και σχεδιασμός». 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή