Παλαιστής σούμο από την ...κούνια

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 19:00
UPD:19:23
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Μεταξύ των νέων παλαιστών σούμο που σηκώνουν βάρη, ο 10χρονος Κιούτα Κουμανγκάι ξεχωρίζει. Με 85 κιλά, ο Κιούτα έχει το διπλάσιο μέγεθος από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του και είναι τόσο δυνατός που παλεύει και με αγόρια πέντε ή έξι χρόνια μεγαλύτερα.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Πέρυσι, στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, νικώντας τους αντιπάλους του από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία. Η εκπαίδευσή του που καθοδηγείται από τον πατέρα του είναι ιδιαίτερα σκληρή. Προπονείται έξι ημέρες την εβδομάδα, είτε στο τοπικό κλαμπ σούμο είτε σηκώνει βάρη. Επίσης κολυμπά και κάνει στίβο για να ενισχύσει την ευελιξία και την ταχύτητα που απαιτείται για την πάλη σούμο.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Ο Κιούτα παλεύει με έναν συνομίληκό του. Η διαφορά είναι εμφανής.

Ο Κιούτα συμμετείχε στο πρόγραμμα από τότε που ο πατέρας του τον έβαλε σε ένα τουρνουά ενώ ήταν ακόμα στο νηπιαγωγείο. «Δεν του είχα διδάξει τίποτα μέχτι τότε, αλλά μπορούσε να κάνει διάφορα πράγματα από μόνος του», είπε ο Ταϊσούκε, πρώην ερασιτέχνης παλαιστής σούμο.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Το σούμο είναι και ταλέντο και εκείνος το έχει. Κέρδισε το τουρνουά. Νομίζω ότι έχει κάτι ξεχωριστό». Ο Κιούτα, ένα ντροπαλό αγόρι που μιλάει λίγο, έχει απλά κίνητρα. «Είναι διασκεδαστικό να μπορώ να νικήσω ανθρώπους μεγαλύτερους από εμένα».

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Όταν έγινε εμφανές ότι το αγόρι είχε ταλέντο, ο Ταϊσούκε μετακόμισε με την οικογένιεά του στην περιοχή Φουκαγκάμα του Τόκιο, η οποία φημίζεται για τους παλαιστές σούμο.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Το κλειδί για την επιτυχία κάθε παλαιστή σούμο είναι η διατροφή. Κατά μέσο όρο, ο Κιούτα θα καταναλώσει 2.700 έως 4.000 θερμίδες ημερησίως, συμπεριλαμβανομένου πάνω από ένα λίτρο γάλακτος και άφθονες ποσότητες πρωτεΐνης. Η μπριζόλα είναι το αγαπημένο του.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Πάνω από ένα μπολ chanko nabe, έναν ειδικό ζωμό σούμο, ο Ταϊσσούκε είπε ότι ο Κιούτα πρέπει να βάλει άλλα 20 κιλά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια πριν πάει στο γυμνάσιο. Αν το κάνει αυτό, η ελπίδα είναι ότι θα μπορέσει να μπει σε έναν υψηλού επιπέδου όμιλο σούμο από τον οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον, ανέφερε ο Ταϊσούκε.

Ο προπονητής του, ο Σινίτσι Ταΐρα, πρώην επαγγελματίας παλαιστής, πιστεύει ότι ο Κιούτα έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή