Δευτερολογία Α. Τσίπρα: «Αντιμετωπίζετε την πανδημία με τον κ. Χρυσοχοΐδη και όχι με τον υπουργό Υγείας»

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 16:17
UPD:17:14
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Μύδρους προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον κ. Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για έλλειψη ψυχραιμίας και πανικό. 

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αύξηση των προστίμων για την παραβίαση των απαγορευτικών μέτρων, άσκησε στη δευτερολογία του στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντάς του ότι «βασική σας έγνοια δεν είναι η πρόληψη αλλά η καταστολή». Συνεχίζοντας με σκωπτικό ύφος είπε: «Πήγατε το πρόστιμο από τα 300 στα 500 ευρώ, όταν ο μισθός που παίρνουν οι εργαζόμενοι μέσα στη πανδημία είναι 534 ευρώ. Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ ώστε να είναι το ίδιο και να μην έχετε πάρε δώσε;».

«Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Επιτίθεστε στους πολίτες με αλαζονεία αντί να δείτε πώς θα κερδίσετε τα δύο βασικά στοιχήματα: την κατανόηση για την αναγκαιότητα νέων μέτρων και την αναγκαιότητα να κάνουν το εμβόλιο», ανέφερε. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων, κάτι που επιβεβαίωσε και η Pfizer σήμερα. «Πρέπει να ασκήσετε πιέσεις στην Κομισιόν» για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τις παραδόσεις των εμβολίων, είπε. Ο κ. Τσίπρας ωστόσο θεωρεί πως δεν θα εμβολιαστούν τα 2 εκατομμύρια πολιτών μέχρι την άνοιξη, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ως «κύριο εκφραστή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποδυνάμωση του ΕΣΥ, καθώς «στο πρόγραμμά σας είναι να ενισχύσετε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί δεν στείλατε ούτε ένα περιστατικό, απλώς τα πληρώσατε αδρά».

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι παρά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων δεν επιβλήθηκε νωρίτερα lockdown στην πόλη από «σεβασμό στη θρησκεία και την παράδοση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε «σε τι εξυπηρετουν τα 500€ πρόστιμο» σε μία τέτοια περίοδο, λέγοντας πως η πανδημία αντιμετωπίζεται με τον κ. Χρυσοχοΐδη «και όχι με τον υπουργό Υγείας».

Αναφέρθηκε στην οικονομία λέγοντας ότι «θα είναι το μεγάλο θέμα μετά την αρχή του τέλους της πανδημίας». Σημείωσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα μέσα στην πανδημία και θα συνεχίσουν να το καταβάλλουν και επανέλαβε τις προτάσεις του για την οικονομία, τονίζοντας τη διαγραφή και συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους στο πρότυπο της ρύθμισης που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ζήτησε ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη: «Αποσύρετε τον πτωχευτικό νόμο γιατί θα είναι η ταφόπλακα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Έκλεισε με μία σύντομη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών που την συνέδεσε με την αξιοπιστία του πρωθυπουργού: «Η αξιοπιστία είναι κρίσιμο θέμα και δεν φαίνεται μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας… Είδα την συνάντησή σας με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. Χθες είπατε ότι είναι ανάγκη η αυστηρή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών… Η ίδια Συμφωνία για την οποία είχατε πει ότι είναι εθνική ήττα και έχει ακυρωθεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού». Έκανε δε αναφορά και στο tweet του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι «όταν εμείς υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και λέγαμε ότι η Συμφωνία εξασφαλίζει την αρχαία κληρονομιά μας λέγατε ψεύτες… Η ιστορία όμως τιμά αυτούς που την γράφουν όχι αυτούς που σέρνονται πίσω της».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή