Ισπανία: Μείωση των κρουσμάτων - Σταδιακή άρση των μέτρων

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 20:46
UPD:20:50
REUTERS/JAVIER BARBANCHO
A- A A+

Μείωση των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό παρατηρείται στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο, κατέγραψε 38.273 νέα κρούσματα από την Παρασκευή και γνωστοποίησε 484 θανάτους στον επίσημο αριθμό. Συνολικά 1.496.864 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 41.253 έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Μειώνονται τα κρούσματα στις αυτόνομες κοινότητες

Αρκετές αυτόνομες κοινότητες έχουν σημειώσει μείωση του αριθμού των καθημερινών λοιμώξεων αυτήν τη Δευτέρα. Η Ανδαλουσία, η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων και η Ναβάρρα έχουν αναφέρει λιγότερα θετικά κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Στην περίπτωση της Ανδαλουσίας, 2.127 άτομα έχουν μολυνθεί, δηλαδή 1.200 λιγότερα από μια εβδομάδα πριν. Στην Καταλονία έχουν εντοπιστεί 1.100 μολύνσεις και η Υπουργός Υγείας, Άλμπα Βεργές, διαβεβαίωσε ότι ορισμένες δραστηριότητες θα ανοίξουν εκ νέου την επόμενη Δευτέρα, αν και ζήτησε «σύνεση».

Στη Χώρα των Βάσκων, υπάρχει μια πτώση χιλιάδων θετικών για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες: 801. Η Ναβάρρα έχει καταγράψει 142 περιπτώσεις, σε σταθερή πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, η επαρχιακή κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει το περιμετρικό κλείσιμο και την απαγόρευση της κυκλοφορίας έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Η Καστίλλη & Λεόν έχει επίσης διαπιστώσει μείωση στα καθημερινά μολυσμένα, σε 937, ενώ η Λα Ριόχα κατέγραψε πτώση σε 1.502 την τελευταία ημέρα. Στη Μαδρίτη, τα στοιχεία που παρέχονται αυτό το Σαββατοκύριακο δείχνουν επίσης βελτίωση του αριθμού των μολυσμένων.

Η περιφερειακή εκτελεστική αρχή έχει άρει τους περιορισμούς σε 10 βασικούς τομείς υγείας στην περιοχή τη Δευτέρα, αλλά τους διατηρεί σε άλλους 31.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή