ΙΚΤΕΟ: Ανεπαρκής η παράταση 45 ημέρων για τα δελτία που λήγουν έως 30/11/20

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 12:50
UPD:12:53
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Επιπλέον 45 ημέρες από την ισχύουσα παράταση των 45 ημέρων για την έκδοση δελτίων από τα ΚΤΕΟ τα οποία λήγουν στο τέλος του μήνα, ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι έως το τέλος του έτους αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κίνηση και συνωστισμός.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της έκδοσης από το ΥΜΕ παράτασης 45 ημερών και έπειτα από υπολογισμό των αναμενόμενων τεχνικών ελέγχων περιόδου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στην περίπτωση που δεν ληφθεί σχετική μέριμνα από το Υπουργείο Μεταφορών, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο συνωστισμού στα ΚΤΕΟ μετά τις 30.11.2020, γεγονός που θα επιφέρει δυστυχώς τα απολύτως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκονται σήμερα με την ισχύουσα αναστολή λειτουργίας των ΚΤΕΟ. Σε αυτά τα πλαίσια ο Π.Σ.ΙΚΤΕΟ απέστειλε αίτημα προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από το ΥΜΕ για την ομαλή μετάβαση των πολιτών στην κανονικότητα στα ΚΤΕΟ και να αποφευχθούν σκηνές με ουρές οχημάτων, συνωστισμού πολιτών και αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του ιού, ακυρώνοντας έτσι κάθε προσπάθεια πρόληψης έως σήμερα.

ΖΗΤΑΜΕ από το ΥΜΕ να υποστηρίξει την ομαλή λειτουργία στα ΚΤΕΟ μετά την λήξη της καραντίνας λαμβάνοντας υπόψη:

Α) Την αναγκαιότητα επέκτασης του χρονικού διαστήματος παρατάσεως όλων των δελτίων ΚΤΕΟ οχημάτων  ΙΧΕ-ΜΟΤΟ-ΤΑΧΙ και λοιπών κατηγοριών που λήγουν εν μέσω αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ  έως 30/11/2020, για διάστημα ενενήντα (90) και όχι σαράντα πέντε (45) ημερών.

Β) Την αναγκαιότητα να υπάρξει μέριμνα ώστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να εκδοθεί ΚΥΑ που θα προβλέπει την κατ’ εξαίρεση παράταση του χρόνου χορήγησης αδειών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, κατά εύλογο χρονικό διάστημα μέσα στο 2021. 

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ αντίστοιχα σε όλους τους ενδιαφερόμενους οδηγούς

να σπεύσουν να κλείσουν έγκαιρα το ραντεβού τους στο ΚΤΕΟ, ώστε να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού και να εξυπηρετηθούν ομαλά δίχως καθυστερήσεις. Διαφορετικά υπάρχει ενδεχόμενο να μην δύναται να εξυπηρετηθούν και εξ’ αυτού του λόγου να καταλήξουν εκπρόθεσμοι και αντιμέτωποι με προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα εκπροθέσμου ελέγχου. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τεχνικών ελέγχων του ΥΜΕ και τον υπολογιζόμενο στόλο οχημάτων με υποχρέωση τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ & Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), υπολογίζεται ότι αναμένεται να διενεργηθούν συνολικά πάνω από 450.000 τεχνικοί έλεγχοι. Μεταβολή που ισοδυναμεί με αύξηση κατά  85% περίπου συγκριτικά με την ίδια περίοδο των προηγούμενων ετών, όπου δεν εφαρμόζονταν έκτακτα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του Covid-19».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή