Δυσαρέσκεια Τσέφεριν με την απόφαση του CAS για τη Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 13:25
UPD:13:28
EPA/Angel Diaz
A- A A+

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στο Associated Press δήλωσε ότι «δεν είναι ικανοποιημένος» που ο διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανατράπηκε, αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν σχεδιάζει να ασκήσει έφεση για την απόφαση του CAS.

Στους «σίτιζενς» είχε επιβληθεί επίσης πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ για την παρεμπόδιση των ερευνών στους λογαριασμούς τους, αλλά το CAS ανέτρεψε την τιμωρία αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επειδή δεν επιβεβαίωσε την απόφαση της UEFA ότι ο σύλλογος απέκρυψε την πηγή εσόδων τουλάχιστον 204 εκατομμυρίων ευρώ, από χορηγίες εταιρειών που σχετίζονται με την ιδιοκτησία της.

«Κανείς δεν θέλει να χάσει μια υπόθεση» δήλωσε ο Τσέφεριν, μιλώντας για πρώτη φορά για την υπόθεση. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του CAS. Πρέπει όμως να σεβόμαστε την απόφαση του σώματος που έχουμε συμφωνήσει να είναι η τελευταία λύση στη διαδικασία λήψης αποφάσεών μας».

Μιλώντας για το οικονομικό Fair Play, ο Τσέφεριν επανέλαβε ότι ο θεσμός «δεν είναι νεκρός και πάλι, το οικονομικό Fair Play ήταν επιτυχές σε αυτήν την περίπτωση, εδώ υπήρχαν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα, προφανώς καθοριστικά».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις