Βραζιλία: Θετικός στον Covid-19 o πρόεδρος Μπολσονάρου

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 18:45
UPD:21:41
REUTERS/UESLEI MARCELINO
A- A A+

Θετικός στον νέο κορωνοϊό διεγνώσθη ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Στις πρώτες δηλώσεις του, στο CNN, θέλησε να διαβεβαιώσει πως αισθάνεται απολύτως καλά. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων στην αμερικανική ήπειρο. Η Βραζιλία είναι ένα από τα hot spots της πανδημίας κι ο Μπολσοναρου δέχεται σφοδρή κριτική για την μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων. Επανειλημμένα σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε υποβαθμίσει την επικινδυνότητα του Covid-19. 

Μιλώντας αργότερα σε μέσα της Βραζιλίας τόνισε: «Ως πρόεδρος, βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να προσέχουμε με τους ηλικιωμένους, όχι όμως να πανικοβαλλόμαστε». «Και ο πανικός σκοτώνει» πρόσθεσε. 

«Ομολογώ ότι σκεφτόμουν πως είχα ήδη μολυνθεί πριν, χωρίς να εκδηλώσω συμπτώματα. Εάν δεν είχα κάνει το τεστ, θα μπορούσα να μολύνω άλλους», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος έχει εμφανιστεί επανειλημμένως μεταξύ των υποστηρικτών του χωρίς να φοράει μάσκα ούτε να τηρεί τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αφού «και ο πανικός σκοτώνε

Η ανακοίνωση της θετικής διάγνωσης του προέδρου Μπολσονάρου με την Covid-19 πυροδότησε ποικίλα σχόλια στα social media με hashtag όπως #ForçaBolsonaro (κουράγιο Μπολσονάρου) να επικρατούν στο Twitter.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στον Μπολσονάρου.

«Καμία χώρα δεν έχει ανοσία, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο», υπογράμμισε, την ώρα που ο επικεφαλής έκτακτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν επισήμανε ότι «πρίγκιπας ή φτωχός, είμαστε όλοι ευάλωτοι» μπροστά στον ιό.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή