Κορωνοϊός: Ανησυχεί το δεύτερο «κύμα» στην Ασία

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 09:54
UPD:10:02
REUTERS/ALY SONG
A- A A+

Nότια Κορέα, Κίνα και Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των ασιατικών χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, το οποίο προέρχεται από τα λεγόμενα «εισαγόμενα» περιστατικά.

Η Κίνα, η χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορωνοϊός, ανέφερε μηδενικά κρούσματα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Aνέφερε όμως 34 κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που πρόσφατα επέστρεψαν στην Κίνα.

Παράλληλα η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε 47 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 33 εισαγόμενα -30 εξ αυτών πολίτες που επέστρεψαν στη χώρα. Ανησυχητική αύξηση και των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα, ανακοινώνοντας 152 περιστατικά και χωρίς να είναι σαφής η προέλευσή τους.

Τρία νέα κρούσματα και στην Ιαπωνία, αλλά η περιοχή Χοκάιντο, που έχει χτυπηθεί περισσότερο με 154 κρούσματα, αίρει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τις αισιόδοξες ενδείξεις ότι έχει περιορισθεί η εξάπλωση του ιού. 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας(NHC) ανέφερε μηδενικά εσωτερικής μετάδοσης περιστατικά στην Κίνα, για πρώτη φορά από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο Covid-19, στα τέλη Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στη Βουχάν, την πόλη από όπου άρχισε η διασπορά του ιού. Είχε όμως 34 περιστατικά από ανθρώπους που που εισήλθαν στην Κίνα από το εξωτερικό. 

Ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα παραμένει στους 3.245, εγείροντας ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή