Skip to main content

Wall: Μεικτά πρόσημα εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων

REUTERS/Brendan McDermid

Επίσης οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed

Mε μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, εν μέσω υποχώρησης ορισμένων τεχνολογικών που καθοδηγήθηκε κυρίως από Tesla και Alphabet.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,44% ή 172,13 μονάδων στις 39.056,39 μονάδες με το δείκτη να καταγράφει το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί στη διάρκεια του 2024.

Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση παραμένοντας ουσιαστικά στάσιμος στις 5.187,67 μονάδες, κάτω από τις 5.200, ενώ ο Nasdaq υπαναχώρησε κατά 0,18% κλείνοντας στις 16.302,76 μονάδες.

Η μετοχή της Uber σημείωσε πτώση 5,7%, από τη στιγμή που η εταιρεία υπηρεσιών διαμοιρασμού ανακοίνωσε απρόσμενες καθαρές ζημίες και χαμηλότερα του αναμενομένου έσοδα από τις κρατήσεις, ενώ η Intel απώλεσε περισσότερο από 2% της αξίας της καθώς υποβάθμισε τις προοπτικές της για τα έσοδα δεύτερου τριμήνου.

Όσο για την Tesla σημείωσε πτώση 1,7% καθώς σύμφωνα με το Reuters οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η εταιρεία διέπραξε απάτη στο πλαίσιο των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Ωστόσο, οι Amgen και JPMorgan Chase αποτέλεσαν τις δύο εταιρείες που στήριξαν περισσότερο τον Dow με κέρδη άνω του 2% έκαστη.

Επίσης οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. Η επικεφαλής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, είπε ότι η Fed ενδεχομένως να χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκιά της στα σημερινά επίπεδα έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει σημαντικά κοντά στο στόχο του 2%.

Το γεγονός πάντως ότι οι επενδυτές δεν πείσθηκαν να αγοράσουν στον τελευταίο γύρο ανάκαμψης των αμερικανικών μετοχών καταδεικνύει ότι η αγορά δεν είναι σε αμιγώς θετικό τόνο (bullish), σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές της Citigroup. Η αγορά δείχνει περιορισμένο ενθουσιασμό και πολύ μικρή αύξηση της τάσης ανάληψης ρίσκου, αναφέρουν οι αναλυτές.