Skip to main content

Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Έδωσε μια σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, η Ιφιγένεια Αστεριάδη. Η ηθοποιός, γεννημένη στην Αθήνα το 1967, σπούδασε στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης ενώ αποτέλεσε μέλος και του «Τεχνοχώρου» του Γιάννη Κακλέα ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της με ανάρτησή του στο facebook.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση για την απώλεια της ηθοποιού, γράφοντας: «Αυτό κι αν είναι θλιβερό νέο, έφυγε από κοντά μας ένα πανέμορφο γλυκύτατο πλάσμα, μία σημαντικότατη ηθοποιός μία αγαπημένη μας φίλη, μία γλυκιά ύπαρξη που δύσκολα θα ξαναγεννηθεί τέτοια… Η αγαπημένη μας Ιφιγένεια Αστεριάδη με την οποία τόσα πολλά μας έχουν συνδέσει με τις παραστάσεις που παίξαμε μαζί, βασικό στέλεχος της ομάδας “Θέαμα” του Γιάννη Κακλέα που μαζί περάσαμε τόσες συγκινήσεις, χαρές και πίκρες…

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το αναπάντεχο κακό κι ο πόνος μας μεγάλος… Γλυκό μου κοριτσάκι που με άκουγες τόσες φορές να σου λέω τα μυστικά μου….Καλό ταξίδι… Φεύγεις τόσο άκαιρα και άδικα.. (Η φωτογραφία από την ιστορική παράσταση του Τεχνοχώρου “Καπέλο από ψάθα Ιταλίας».

Η τελευταία εμφάνιση της ηθοποιού ήταν στην επιτυχημένη παράσταση «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της την Κυριακή των Βαΐων. Οι δυο τους, έχουν συνεργαστεί πολλάκις σε διάφορες παραστάσεις όπως στις «Το ημέρωμα της στρίγγλας», «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» και «Συρανό».

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη δίπλα στον Πάνο Βλάχο και μαζί με τον υπόλοιπο θίασο της επιτυχημένης παράστασης «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού»

Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η παρουσία της ήταν επίσης σημαντική, με πιο αξιοσημείωτη την συμμετοχή της στην ταινία «Ο χαμένος τα παίρνει όλα», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αγγελάκα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη [2002], όπου υποδύονταν την «Έλσα».

Συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και οι «Τμήμα Ηθών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Μια ζωή για την Έλσα», «Επαγγελματίες», «Εγκλήματα» κ.ά.

Δήλωση της βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κ. Μάλαμα

Η αδόκητη απώλεια της Ιφιγένειας Αστεριάδη γεμίζει θλίψει τον κόσμο της τέχνης.

Η αιφνίδια κι άδικη απώλεια της Ιφιγένειας Αστεριάδη μας γεμίζει θλίψη. Υπηρέτησε το πολιτισμό και την τέχνη με συνέπεια και με ποιότητα, αφήνοντας πίσω της την γλυκύτητα του ανθρώπου, του καλλιτέχνη, του ηθοποιού που αγάπησε το θέατρο και που την αγάπησε κι αυτό. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.