Γαλλία: Ο Covid-19 κράτησε τους Γάλλους μακριά από τις δημοτικές εκλογές

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 09:00
UPD:09:28
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Μακριά από τα εκλογικά τμήματα παρέμειναν οι Γάλλοι χθες, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν σημαντικά τις τελευταίες 24 ώρες. Εκτιμάται ότι λιγότεροι από το ήμισυ του εκλογικού σώματος ψήφισαν τελικά κατά τις δημοτικές εκλογές, με το ποσοστό αποχής να φθάνει το 56%.

Πολιτικοί αναλυτές χαρακτήρισαν το ποσοστό αποχής ως ιστορικό, αν και αποδέχθηκαν τις εξαιρετικές περιστάσεις της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό χθες το βράδυ,  120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – 29 περισσότεροι από το Σάββατο – και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία έφθασαν τα 5.400.

EURONEWS

Περίπου 47 εκατ. πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν τοπικούς δημάρχους και συμβούλους - παραδοσιακά πιο δημοφιλείς από τους εθνικούς εκπροσώπους – κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Το υψηλό ποσοστό αποχής ωστόσο εγείρει σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσον θα πρέπει να διεξαχθεί δεύτερος γύρος την ερχόμενη Κυριακή. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει γι’ αυτό αύριο Τρίτη.

Η σοσιαλίστρια, δήμαρχος του Παρισιού από το 2014, Αν Ινταλγκό, κέρδισε στον πρώτο γύρο χθες, εξασφαλίζοντας ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 30%, αλλά αρκετά μεγαλύτερο από τη μεγαλύτερη  αντίπαλό της, τη Ρασιντά Ντατί. Η υποψήφια με το κόμμα του Μακρόν  (LREM), η πρώην υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζίν, βρέθηκε στην τρίτη θέση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή