Κορωνοϊός: Έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ και το Μουσείο Λούβρου

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 19:56
UPD:19:56
Picasa
A- A A+

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία σε ανακοίνωσή της επισήμανε πως ελπίζει ότι «θα μπορέσει να ξανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει».

Το διάσημο καμπαρέ του Παρισιού Μουλέν Ρουζ και το Μουσείο του Λούβρου βρίσκονται μεταξύ των πολιτιστικών αξιοθέατων που έκλεισαν τις πόρτες τους από το Σάββατο, αφού η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Το Μουσείο του Λούβρου, το δημοφιλέστερο παγκοσμίως, με 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πόρτες του, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου,  «μέχρι νεωτέρας».

Το Μουλέν Ρουζ, με ιστορία 130 ετών, οι χορεύτριες καν καν του οποίου με τις φαντασμαγορικές στολές προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, επιβεβαίωσε ότι έκλεισε για το κοινό μέχρι νεωτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνει επιστροφές χρημάτων ή τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις σε άλλη ημερομηνία.

NURPHOTO VIA GETTY IMAGES/MEHDI TAAMALLAH

Εντούτοις, τα φώτα δεν θα σβήσουν στο κτήριο, στη συνοικία Πιγκάλ του Παρισιού. «Δεν θέλουμε το Μουλέν Ρουζ να χάσει κάθε θετικό στοιχείο και την αισιοδοξία του, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Ορισμένοι από τους 450 εργαζόμενους του διάσημου καμπαρέ θα συνεχίσουν να εργάζονται, για παράδειγμα επιδιορθώνοντας κοστούμια, για τη στιγμή που θα είναι έτοιμο να ανοίξει, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας έκλεισε για το κοινό εξαιτίας του κορωνοϊού, με τη διεύθυνσή του να ανακοινώνει ότι θα παραμείνει ανοικτό μονάχα το πάρκο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή