«Παράσιτα» των ρεκόρ και της οικονομικής επιτυχίας την επομένη των Όσκαρ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 08:01
A- A A+

Τα «Παράσιτα», το θρίλερ του Μπονγκ Τζουν-χο, μετά την πρωτοποριακή του επιτυχία με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, έφερε στα αμερικανικά ταμεία 5,5 εκατ. δολάρια το Σαββατοκύριακο, μια εξαιρετική αύξηση εισιτηρίων κατά 234% που είναι και η μεγαλύτερη για νικητή Όσκαρ εδώ και μία δεκαετία.   

Στις επτά ημέρες από τα βραβεία Όσκαρ στις 9 Φεβρουαρίου, τα «Παράσιτα» έφεραν 8,8 εκατ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 20% των εγχώριων αποδόσεων. Η ταινία, μέχρι στιγμής,  έχει σημειώσει εισπράξεις 44 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, ένα τεράστιο ποσό για  ξενόγλωσση ταινία, ενώ στο εξωτερικό κέρδισε 131 εκατ. δολάρια.

Παρόλο που η ταινία είναι διαθέσιμη σε πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγία από τον Ιανουάριο, προβλήθηκε σε 2.001 αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που σηματοδοτεί την ευρύτερη προβολή για ξενόγλωσση ταινία από το 2004 με το «Kung Fu Hustle» που προβλήθηκε σε 2.503 χώρους.  

To γεγονός πως αυτή είναι μια ταινία με υπότιτλους καθιστά αυτή την απόδοση ακόμη πιο σημαντική. Tα «Παράσιτα» είναι πιθανό να προσθέσουν 15 εκατ. δολάρια ή και περισσότερα στο σύνολο πριν από τη νίκη και να περάσουν τα 50 εκατ. δολάρια, κάτι που θα κάνει την ταινία να περάσει μπροστά από τέσσερις από τους τελευταίους εννέα νικητές, όλοι εκ των οποίων ήταν στην αγγλική γλώσσα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή