Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 10 νεκροί από νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 07:02
UPD:07:31
REUTERS/MOHAMMAD PONIR HOSSAIN

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής ανεμιστήρων κοντά στη Ντάκα, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα του Μπαγκλαντές, τέσσερις ημέρες έπειτα από τη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην ίδια περιοχή, που στοίχισε τη ζωή σε 19 άτομα.

Οι φλόγες τύλιξαν το μικρό εργοστάσιο κατασκευής ανεμιστήρων στη βιομηχανική συνοικία Γκαζιπούρ το βράδυ της Κυριακής. Πυροσβέστες που έσβησαν την πυρκαγιά, αφού έδωσαν μάχη για περίπου δυόμισι ώρες εντόπισαν δέκα πτώματα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιλούρ Ραχμάν, εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Αξιωματούχοι σημείωσαν πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο τριώροφο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας είναι ακόμα αδιευκρίνιστα.

Την περασμένη Πέμπτη τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παράνομο εργοστάσιο πλαστικών στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Οι πυρκαγιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, ειδικά την ξηρή περίοδο του χειμώνα, λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας.

Τον Φεβρουάριο τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ιστορικό κτήριο της εποχής της μογγολικής αυτοκρατορίας σε ιστορική συνοικία τη Ντάκας. Τον Νοέμβριο του 2012, πυρκαγιά σε βιοτεχνία ενδυμάτων προς εξαγωγή στη Δύση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 112 ανθρώπους.

Η χειρότερη καταστροφή σε βιομηχανίες ή βιοτεχνίες τα τελευταία χρόνια ήταν η κατάρρευση του κτηρίου Ράνα Πλάζα το 2013, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.100 άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή