ΓΑΔΑ: «Μη ενδεδειγμένη περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια» στην Πατησίων

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 19:48
UPD:20:32
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τους λόγους για τους οποίους δεν επενέβη περισσότερο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όταν δεκάδες άτομα έκαναν επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πατησίων εξηγεί με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως τονίζει, η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε «μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 13:00 σήμερα, ομάδα περίπου 40 ατόμων εξήλθε από το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου, όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου» αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή