Γ. Κουμουτσάκος: Δεν συνηγορεί η στάση της Αλβανίας υπέρ της ένταξής της

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 16:14
UPD:16:26
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

A- A A+

Τη στάση των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα σχολιάζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ επισημαίνοντας πως δεν συνηγορεί, στο στάδιο αυτό, «στο να δοθεί πράσινο φως στα επόμενα βήματα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας», ενώ καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Μετά την ακύρωση της υποψηφιότητας του Προέδρου του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας, Φ. Μπελέρη, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι «η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία είναι γνωμοδοτική. Δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες» και σημειώνει πωςναι μεν συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας, αλλά «αυτό συναρτάται και εξαρτάται απόλυτα από την ανταπόκρισή τους σε θέματα υψίστης σημασίας, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων». 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμένει ακόμη στη θέση της, οφείλει να προστατεύσει, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, τα δίκαια και τα συμφέροντα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή