Βενεζουέλα: 8 εκατομμύρια άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα, προβλέπει ο ΟAS

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 09:02
UPD:09:06
REUTERS/ANDRES MARTINEZ CASARES

Στιγμιότυπο από διαδήλωση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στο Καράκας. Στον τοίχο αναγράφεται  η φράση «Νεομάρ ζεις. Όχι άλλοι θανάτοι». 

A- A A+

Περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα έως τα τέλη του 2020, εάν τα πράγματα στη χώρα μείνουν ως έχουν, προβλέπει μελέτη του Οργανισμού Αμερικανών Σπουδών (OAS). 

Περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι έχουν φύγει από τη χώρα στην πιο σοβαρή μεταναστευτική κρίση παγκοσμίως ύστερα από εκείνη που προκάλεσε ο εμφύλιος στη Συρία. Η διασπορά σύμφωνα με τον OAS θα αυξηθεί στα 5,4 εκατομμύρια έως τα τέλη του έτους και αναμένεται να φτάσει τα 7,5 έως 8,2 εκατομμύρια έως τα τέλη του επόμενου.

Η Κολομβία προβλέπεται να φιλοξενήσει τους περισσότερους, περίπου 1,2 εκατομμύρια μετανάστες από τη Βενεζουέλα, ενώ σημαντικός αριθμός θα κατευθυνθεί πιθανότατα στο Περού, τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Ο OAS σχολιάζει ότι ενώ η διεθνής κοινότητα έχει προσφέρει δωρεές 30 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία, έχει δώσει προς το παρόν μόνο 200 εκατ. δολάρια για τη Βενεζουέλα. 

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή