Κρήτη: Έντονα προβλήματα από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ιδιαίτερα σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 10:44
UPD:10:44
cretapost.gr
A- A A+

Σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του παρατεταμένου κύματος κακοκαιρίας βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Κρήτης, με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά να συνεδριάζει εκτάκτως στις 12.30, ενώ μεγάλες κατολισθήσεις, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, παρατηρούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης - εθνικό και επαρχιακό.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια σε αρκετά σημεία του βόρειου οδικού άξονα να μην κλείσουν οι δρόμοι.

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

«Ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για τη βατότητα του οδικού δικτύου. Καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες "ιρλανδικές" διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται».

Στο ύψος του Φόδελε έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση το Ρέθυμνο και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με προσοχή και υπό την παρακολούθηση της Τροχαίας. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Περιβόλια – Θέρισο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών, ενώ σημαντικές κατολισθήσεις, πρανών και βράχων καταγράφονται στις Σίσες, αλλά και στη Σκεπαστή, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης να επιχειρούν από νωρίς το πρωί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή