Ένα μικρό εστιατόριο της Ν. Αφρικής στην κορυφή των World Restaurant Awards

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 12:33
facebook/ Wolfgat
A- A A+

Ένα μικρό εστιατόριο το οποίο δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 20 πελάτες, σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Νότιας Αφρικής, ανακηρύχθηκε εστιατόριο της χρονιάς από τα World Restaurant Awards, τα οποία διοργανώθηκαν στο Παρίσι με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας της διεθνούς γαστρονομίας.

Πρόκειται για το εστιατόριο Wolfgat, του οποίου το προσωπικό αποτελείται κυρίως από γυναίκες.

FACEBOOK/ WOLFGAT

Το εστιατόριο άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών μέσα σε σπηλιά στην ακτή του Πάτερνοστερ, ενός από τα παλαιότερα ψαροχώρια της Δυτικής Ακτής, 150 χλμ. από το Κέιπ Τάουν.

Βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή ακτή, πλούσια σε μύδια, στρείδια, αρωματικά φυτά και χόρτα, ενώ βραβεύτηκε επίσης στην κατηγορία «προορισμός εκτός χάρτη» (εκτός των μεγάλων τουριστικών διαδρομών).

WORLD RESTAURANT AWARDS

Ο 38χρονος σεφ του εστιατορίου Κόμπους Βαν ντερ Μέρβε χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα, ενώ παρασκευάζει ο ίδιος το ψωμί του και το βούτυρό του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος -ο οποίος είναι πρώην δημοσιογράφος- «δεν αισθάνομαι ότι το αξίζω, οι συνεργάτες μου είναι αυτοί που πηγαίνουν κάθε μέρα να μαζέψουν χόρτα και σπανάκι. Το εστιατόριο αυτό είναι το μωρό τους». Δήλωσε, δε, ανυπόμονος να γιορτάσει μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι νοτιοαφρικανικού κρασιού.

FACEBOOK/ WOLFGAT

Το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου περιλαμβάνει επτά πιάτα και στοιχίζει περίπου 53 ευρώ.

Με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή