Ουκρανία: Πέντε νεκροί σε μάχες στρατού- αυτονομιστών, παρά την ανακωχή

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 07:25
UPD:15:27
EPA/PAVLO PALAMARCHUK

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τέσσερις φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες και ένας ουκρανός στρατιωτικός, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη συμφωνία ανακωχής στον πόλεμο στον οποίο αναμετρώνται οι αυτονομιστές με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου. 

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πιο πρόσφατη συμφωνία εκεχειρίας στην περιοχή αυτή, την 29η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Έντβαρντ Μπασούριν, ανώτερο αξιωματούχο των αυτονομιστών αρχών, οι τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή από πυρά των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της περιοχής Ντανιέτσκ. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων. Eκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι κατά την ίδια ημέρα έπεσε νεκρός ένας αξιωματούχος του στρατού από πυρά ανταρτών. 

Σημειώνεται ότι ο πόλεμος ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές, που ξέσπασε στην Ανατολική Ουκρανία το 2014, έπειτα από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε σχεδόν 13.000 ανθρώπους.

Πηγή: AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή