Μογκερίνι: Κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η διατήρηση της Συνθήκης INF

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 18:28
UPD:18:34
EPA/FLORIAN WIESER

Στη σημασία διατήρησης της Συνθήκης INF (για την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς) στάθηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η κ. Μογκερίνι υπογράμμισε ότι η Συνθήκη συνιστά στοιχείο κλειδί για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η πλήρης εφαρμογή της.

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΑΣΕ στο Μιλάνο, συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην Ουκρανία, οι συνέπειες από το πρόσφατο συμβάν στον πορθμό του Κέρτς, στην Αζοφική Θάλασσα, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στην Συρία και η κατάσταση σε σχέση με την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στις 20 Οκτωβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Συνθήκη INF ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία παραβιάζει την εν λόγω Συνθήκη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή