Τραμπ: Οι παραχωρήσεις Μακρόν δείχνουν ότι η συμφωνία για το κλίμα είναι καταδικασμένη να αποτύχει

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 07:34
UPD:12:59
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Με ειρωνική διάθεση σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις υποχωρήσεις που έκανε - υπό την πίεση των «κίτρινων γιλέκων» ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, σε ό,τι αφορά τη φορολογία στα καύσιμα, επαναλαμβάνοντας την άποψή του πως η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

«Είμαι χαρούμενος που ο φίλος μου Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλωτές στο Παρίσι συμφώνησαν με το συμπέρασμα στο οποίο είχα καταλήξει πριν από δύο χρόνια», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η συμφωνία του Παρισιού έχει μοιραία ελαττώματα διότι προκαλεί αύξηση των τιμών της ενέργειας στις υπεύθυνες χώρες, ενώ ξεπλένει ορισμένες από αυτές που μολύνουν χειρότερα σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο μεγιστάνας των ακινήτων.

EURONEWS

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών την Τρίτη η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε διά του Γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ την απόφασή της να αφουγκραστεί την οργή των πολιτών και να κερδίσει - τουλάχιστον έξι μήνες - χρόνο αναστέλλοντας τις αυξήσεις στα καύσιμα, αλλά και λαμβάνοντας μέτρα ώστε να εκτονωθεί η ένταση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή