Οδοιπορικό στην «Ελλάδα του βορρά»

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 05:10
A- A A+

Έκθεση ζωγραφικής του Ανέστη Πρωταίου, με τίτλο «Ελλάδα του Βορρά» εγκαινιάζεται, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, με ελεύθερη είσοδο  [Μαρίνου Αντύπα 18, Ηράκλειο Αττικής].

Ο ζωγράφος Ανέστης Πρωταίος, στη νέα του έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου, προσκαλεί το κοινό σε ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, στην Ελλάδα του βορρά.

Στο οδοιπορικό αυτό υπάρχουν σταθμοί - μνήμες. Είναι αυτοί που ο καλλιτέχνης επέλεξε να κάνει για να μας παρουσιάσει μέσα από τη δική του ματιά την Ελλάδα του βορρά.  Από τον Όλυμπο στη Θράκη, από τη Θράκη στη θάλασσα του Θερμαϊκού, από τον Θερμαϊκό στον Έβρο, από τον Έβρο στο δάσος της Δαδιάς. Από τη Δαδιά στο σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα, από τη Δράμα στο Παγγαίο…

Στο οδοιπορικό αυτό, ο ζωγράφος μάς σταματά σε μια ροδιά, σε δέντρα που άνθισαν στους πρόποδες βουνών, σε μονοπάτια που πέρασαν στρατηλάτες, σε χώματα που διεκδικήθηκαν αλλά παρέμειναν Ελλάδα. Σταθμοί που είναι εκεί για να μας θυμίζουν μέσα από την απλότητά τους θέματα μεγάλα και σπουδαία.

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11.00 – 14.30 και 18.00 -21.00 Σαββάτο – Κυριακή: 11.00 – 14.30. Δευτέρα – Τρίτη: κλειστά.

gkoul@nftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή