Εσωτερικά δωματίων στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Έκθεση ζωγραφικής της Κάλλιας Τριανταφύλλου
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 08:00
A- A A+

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κάλλιας Τριανταφύλλου, με τίτλο «shifting rooms». 

Στην έκθεση  παρουσιάζονται έργα σε ξύλο, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τη μέθοδο της εγκαυστικής, όπως και στην πρώτη της ατομική έκθεση, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είναι ζωγραφισμένα με αλλεπάλληλες επιστρώσεις κεριού με λάδι, μια τεχνική που επιτρέπει τη δημιουργία περισσότερων λεπτομερειών. 

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως  την 1η Δεκεμβρίου, κυρίως παρουσιάζονται εσωτερικά δωματίων, όπου η ανθρώπινη παρουσία ή απουσία λειτουργεί σαν ένα μέρος του πίνακα και όχι ως βάση του. Το ανθρώπινο στοιχείο, όπου υπάρχει, συνδέεται, γίνεται ένα με τα εσωτερικά δωματίων, αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί στους χώρους. Εκεί, μέσα σε μία «συνθήκη» ονείρου, το πραγματικό μεταμορφώνεται, μετακινείται προς το φαντασιακό. Αυτό επιτυγχάνεται ιδιαίτερα με τη χρήση του κεριού που λειτουργεί σαν διαφάνεια, προσδίδοντας τελικά μια αέρινη ατμόσφαιρα.

Τα έργα, άλλοτε με μεγάλη λεπτομέρεια, άλλοτε με αδρές πινελιές ή πλακάτες κέρινες επιφάνειες, μας αφήνουν μια μελαγχολία ενός μέλλοντος που δεν έχουμε ζήσει ακόμη. Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης προλογίζει στον κατάλογο της έκθεσης: «… Ήρθα αντιμέτωπος μαζί τους και ευθύς θυμήθηκα, σαν να τον είχα γράψει μόλις χθες τον “Υπερσυντέλικο“... Στην χώρα των διαψευσμένων ελπίδων. Εκεί όπου τα ρολόγια δείχνουν πάντα παρά πέντε...»

Τα έργα είναι υψηλής αισθητικής και κομψότητας, με χρωματικές ποιότητες και ιδιαίτερη σύνθεση. Χαρακτηρίζονται από μια κοινή αισθητική αλλά το καθένα επικοινωνεί με έναν μοναδικό τρόπο με τον θεατή, καθότι έχει το δικό του ύφος και αποπνέει τη δική του ατμόσφαιρα.  Είναι έργα τα οποία εκφράζουν την ευαισθησία και οξυδέρκεια του βλέμματος της ζωγράφου καθώς και την ευελιξία του χεριού της, καθότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο.

Ώρες λειτουργίας: Τρι - Παρ 11:00-14:30 & 18:00-21:00,  Σαβ. 11:00 - 14:30.

gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή