Κυρ. Μητσοτάκης: Εκκωφαντική η αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 12:30
UPD:03/10/2018 08:17
twitter/@kmitsotakis

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί, επισκέφθηκε το πρωί το κέντρο υποδοχής, όπου και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί.

A- A A+

«Θλιβερή» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί, επισκέφθηκε το πρωί το κέντρο υποδοχής, όπου και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το κέντρο, δυναμικότητας 700 ατόμων, φιλοξενεί σήμερα πάνω από 3.800 πρόσφυγες σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Χαρακτήρισε παράλληλα «εξοργιστικό» το γεγονός ότι -ενώ η χώρα μας είχε στην διάθεσή της 1,6 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, από τα οποία έχει απορροφήσει το 1,1 δισ.- υπάρχουν αυτές οι συνθήκες σήμερα στην Ελλάδα.

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Όπως σημείωσε, στο ζήτημα του προσφυγικού από την πλευρά της κυβέρνησης, συνυπάρχουν η ιδεοληψία, η ανικανότητα, η αδιαφάνεια και ο κυνισμός: « Ιδεοληψία, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν πρέπει να φυλάσσονται. Ανικανότητα διαχειριστική, γιατί υπάρχουν οι συνθήκες που είδα. Αδιαφάνεια, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουν διατεθεί στη χώρα τόσα κονδύλια και να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Και θα αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον την έρευνα που διεξάγεται για το αν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών πόρων. Και κυνισμός, γιατί όλη αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ανθρωπιστές, τους καλώ να έρθουν εδώ να δουν τις πραγματικές συνθήκες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια γρήγορη αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. «Αυτό αφορά και τη Σάμο, αφορά και τη Χίο, αφορά και τη Μυτιλήνη, με γρήγορη αποχώρηση σε πρώτη φάση των ευάλωτων ομάδων» είπε. Υπογράμμισε ακόμη πως «είναι απολύτως απαραίτητο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ώστε αυτές να τελεσιδικούν γρηγορότερα, αλλά και να υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. 

«Δυστυχώς η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι συνολική και εκκωφαντική» κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή