Διαζύγιο για τον Μπόρις Τζόνσον

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 12:20
UPD:11/09/2018 00:54
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Να χωρίσουν τους δρόμους τους και επισήμως αποφάσισαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, και η σύζυγός του Μαρίνα Γουίλερ, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή.

Σε κοινή τους δήλωση, σύμφωνα με το The Press Association, οι Τζόνσον και Γουίλερ, και οι δύο 54 ετών, δήλωσαν ότι έχουν χωρίσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και ότι, μετά από 25 χρόνια γάμου, η διαδικασία του διαζυγίου  -το δεύτερο για τον Τζόνσον- έχει ήδη αρχίσει.

Κατά τη διάρκεια του γάμου του, το ζεύγος απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Η Μαρίνα είναι ανώτερη νομική σύμβουλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αδελφή της Σιρίν Γουίλερ, εκπροσώπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit,  θεωρείται φαβορί από τα γραφεία στοιχημάτων για να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία την Τερέζα Μέι.

Ο Τζόνσον, υπέρμαχος ενός σκληρού Brexit, αποχώρησε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο σε ένδειξη διαφωνίας με το «σχέδιο Chequers» που προβλέπει τη διατήρηση μιας στενής εμπορικής σχέσης μεταξύ της Βρετανίας και της Ε.Ε., μετά την έξοδο.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου εντείνει έκτοτε τις επικρίσεις σε βάρος της στρατηγικής της πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ταμπλόιντ Sun, ο χωρισμός του ζευγαριού οφείλεται σε απιστία εκ μέρους του Τζόνσον, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Επίσης, με τον χωρισμό χάνει έναν από τους στενότερους πολιτικούς συνεργάτες και συμβούλους που ήταν η σύζυγός του.

Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ωστόσο ότι η ανακοίνωση αυτή, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το ετήσιο συνέδριο του συντηρητικού κόμματος, ίσως επιτρέψει στον Τζόνσον να αφήσει πίσω του κάθε ενοχλητική γι' αυτόν πληροφορία εν όψει μιας ενδεχόμενης απόπειράς του να εκτοπίσει την Τερέζα Μέι.

naftemoriki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή