Γιούνκερ: Ο Τραμπ με χαρακτήρισε στυγνό δολοφόνο

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 21:08
UPD:21:11
George Vitsaras

Ως «ένα στυγνό δολοφόνο» χαρακτήρισε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην περιφερειακή Βουλή της Βαυαρίας.

«Ο Τραμπ μού είπε την περασμένη εβδομάδα "Ζαν Κλοντ, είσαι ένας στυγνός δολοφόνος"» περιέγραψε ο επικεφαλής της Κομισιόν, αναφερόμενος στις εργασίες της συνόδου των G7, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 8 και 9 Ιουνίου, στον Καναδά.

«Είναι η πρώτη φορά που το Λουξεμβούργο αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι το εννοούσε ως κομπλιμέντο, αλλά δεν είμαι βέβαιος» συνέχισε ο Γιούνκερ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος των G7 κατέληξε σε ναυάγιο, αποτυγχάνοντας να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε., μετά την επιβολή των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους δασμούς αναπάντητους, δεν έχω καμία διάθεση για πόλεμο, αλλά δεν αποδέχομαι να μας υποδεικνύουν άλλοι τι θα πρέπει να κάνουμε στην Ευρώπη» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είμαστε μια ανεξάρτητη ήπειρος και πολλοί πολέμησαν γι’ αυτό» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή