Δ. Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Αφήστε τις μεγαλοστομίες περί ιστορικών στιγμών

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 18:45
UPD:18:47
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να δώσει συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και «γι αυτό τα κάνει όλα άρον – άρον», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού αφού γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση ως εθνικότητα και ως γλώσσα η «μακεδονική».

Κατά την τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της δ' αξιολόγησης, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συμφωνία, λέγοντας πως από χθες το ΚΚΕ την χαρακτήρισε «συστατική επιστολή» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, γι αυτό γίνονται όλα άρον άρον να τακτοποιήσει τα Σκόπια στους Οργανισμούς της ΕΕ. Το «άρον άρον» αφορά τον Ιούνιο, διότι θα μπορούσε να πάει στις Πρέσπες και τον Αύγουστο. Οι πρώτοι, άλλωστε που έσπευσαν να χαιρετίσουν την συμφωνία πριν καν ενημερωθούμε όλοι εμείς εδώ - γιατί δεν έχουμε την συμφωνία στα χέρια μας - για την ίδια την συμφωνία και τις λεπτομέρειές της, ήταν το State Department, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ», τόνισε.

Απευθυνόμενος δε προς τα κυβερνητικά έδρανα, ανέφερε: «Αφήστε τις μεγαλοστομίες περί ιστορικών στιγμών, στις οποίες θα παίξει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο».

«Η ιστορική αυτή στιγμή δεν είναι τίποτε άλλο από το ξαναμοίρασμα που συντελείται στην περιοχή των Βαλκανίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή, να αναλαμβάνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τραγωδία, ρόλο γεωπολιτικού μεντεσέ, όπως σας χαρακτήρισε ο Αμερικάνος πρέσβης», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

naftemproriki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή