Παράταξη «Ενότητα»: Η κυβέρνηση ακυρώνει το δικαίωμα στην απεργία

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 15:04
UPD:15:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ

Του Στέλιου Παπαπέτρου

Για ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας μέσω του άρθρου 211 του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στην βουλή, κάνει λόγο η συνδικαλιστική παράταξη «Ενότητα», η οποία σε ανακοίνωση της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με το επιχείρημα της αυξημένης συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη απόφασης μιας απεργιακής κινητοποίησης, που θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει, έντεχνα και ξεδιάντροπα καταργεί το δικαίωμα της απεργίας εν τη γενέσει του».

Στην ίδια ανακοίνωση της η «Ενότητα» αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια οι απεργιακές κινητοποιήσεις «εκφυλίστηκαν τόσο από τη συχνότητα προκήρυξής τους όσο και από την έλλειψη πραγματικής ανάγκης στήριξής τους με αποτέλεσμα η συμμετοχή των εργαζόμενων να είναι σε φθίνουσα πορεία».

Επίσης, για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν τα συνδικάτα επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην ανώτατη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, φωτογραφίζοντας υψηλόβαθμα στελέχη της ΓΣΕΕ. Μάλιστα η συνδικαλιστική παράταξη «Ενότητα»  αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι:  «Συνδικαλιστικά στελέχη έκαναν καριέρα ως γνήσιοι εκφραστές – προστάτες των εργαζομένων με «μπούκες» σε γραφεία διοικητών, προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς βουλευτών (προπηλακισμοί βουλευτών της Ν.Δ. κατά την προσέλευσή τους σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της ομάδας από τη ΔΑΚΕ). Αυτά τα συνδικαλιστικά στελέχη, που όλως τυχαίως σήμερα είναι υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης, κατηγορούν αυτούς που τους κατηγορούσαν πριν το 2015». 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή