Καταλονία: Πρωτιά Ciudadanos αλλά διατηρούν την πλειοψηφία οι αυτονομιστές

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 00:31
UPD:08:11
EPA/Javier Etxezarreta
A- A A+

Την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο διατηρούν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 95% των καταμετρημένων ψήφων στις περιφερειακές εκλογές. 

Τα αποσχιστικά κόμματα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν περίπου 70 εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου. 

Πάντως, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Ciudadanos, το οποίο τάσσεται υπέρ της ενότητας με την Ισπανία, κερδίζοντας το 25% των ψήφων και 36 έδρες.

Μεταξύ των κομμάτων που υποστηρίζουν την απόσχιση, το κόμμα «Μαζί για την Καταλονία» του αποπεμφθέντος πρωθυπουργού Κάρλες Πουτζντεμόν -ο οποίος παραμένει στις Βρυξέλλες- αναδεικνύεται δεύτερο.

EURONEWS

Όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε σε 83,82%. Πρόκειται για ποσοστό υψηλότερο σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προσέλευση στις κάλπες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Οι Καταλανοί εκλέγουν το 135μελές τοπικό τους κοινοβούλιο, με βάση το οποίο θα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση της ισπανικής περιφέρειας, σε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την οποία επέβαλε η κεντρική ισπανική κυβέρνηση λόγω της αποσχιστικής κρίσης του Οκτωβρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή