ΟΑΕΔ: Έως 31 Δεκεμβρίου τα 400 ευρώ στους άνεργους 18-24 ετών

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 10:42
UPD:10:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Έως το τέλος του έτους θα έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το έκτακτο εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, το οποίο εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Πρόκειται για το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ηλικίας 18-24 ετών, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017, που παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μητρώο και μη επιδοτούμενοι, κατά την ημερομηνία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι δυνητικοί δικαιούχοι του επιδόματος νεανικής αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο έως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Με δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ, η κα Καραμεσίνη σημειώνει ότι ο ΟΑΕΔ το 2017 υλοποίησε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων απασχόλησης, μεταξύ των οποίων και δύο στοχευμένα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών.

«Για το πρώτο τρίμηνο του 2018, έχουμε προγραμματίσει την έναρξη δύο επιπλέον προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά την πρώτη πρόσληψη ανέργων από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες νέους, ηλικίας έως 35 ετών, με μεγαλύτερο ύψος επιχορήγησης για την πρόσληψη νέων έως 29 ετών, ενώ το δεύτερο είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας» αναφέρει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Επίσης, αναφέρεται και στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους πλημμυροπαθείς της δυτικής Αττικής (δήμοι Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων), «που, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο δίδει στην υπουργό Εργασίας τη δυνατότητα χορήγησης τέτοιας ενίσχυσης, ύστερα από γνώμη του ΔΣ του ΟΑΕΔ, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που διέκοψαν ολικά ή μερικά τη λειτουργία τους, λόγω περιστατικών ανωτέρας βίας και ανέστειλαν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους για το αντίστοιχο διάστημα. Η ενίσχυση θα παρασχεθεί το νέο έτος, μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 


 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή