Η Ρωσία σχεδιάζει τη στάση της μετά την τιμωρία της ΔΟΕ

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:44
UPD:16:45
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η Ρωσίδα αξιωματούχος υποστήριξε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι επειδή οι προσπάθειες απομόνωσης της χώρας της σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο απέτυχαν, οι αντίπαλοι της Ρωσίας μετέφεραν την πίεση στον αθλητισμό.

Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να εμποδίσει τη συμμετοχή της ρωσικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, αποτελεί μέρος ευρύτερης διεθνούς εκστρατείας πίεσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα (6/12) η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος υποστήριξε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι επειδή οι προσπάθειες απομόνωσης της χώρας της σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο απέτυχαν, οι αντίπαλοι της Ρωσίας μετέφεραν την πίεση στον αθλητισμό. Από το Κρεμλίνο έγινε γνωστό ότι η Ρωσία θα πρέπει να αναλύσει προσεκτικά την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να απαγορεύσει τη συμμετοχή της χώρας στους αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, πριν από τη λήψη των όποιων μέτρων.
 
«Τώρα πρέπει να παραμερίσουμε τα συναισθήματα και να αναλύσουμε αρκετά σοβαρά τις αποφάσεις που έλαβε η ΔΟΕ σχετικά με τη χώρα μας, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε κρίση επί του θέματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, στους δημοσιογράφους.
 
Ο Πέσκοφ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να μποϊκοτάρει τους αγώνες της Πιονγκτσάνγκ αν η ΔΟΕ επέβαλε περιορισμούς στη συμμετοχή της, εξήγησε ότι η Μόσχα ήθελε να διατηρήσει τους δεσμούς της με τη ΔΟΕ. «Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί βαθιά ανάλυση. Δεν θα ήταν σωστό να δώσουμε χώρο σε συναισθήματα», είπε.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε επίσης να δηλώσει αν αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην οργάνωση των Αγώνων του Σότσι θα υποστούν κυρώσεις για όσα τους καταλογίζει η ΔΟΕ. Μεταξύ τους είναι ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βιτάλι Μούτκο, που τότε ήταν υπουργός Αθλητισμού και ο οποίος τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Ρώσων αθλητών. Πρέπει να επικεντρωθούμε πλήρως στις προσπάθειές μας και ό,τι άλλο πρέπει να ακολουθήσει» πρόσθεσε ο Πεσκόφ, ενώ ο Μούτκο δεν έχει ακόμη απαντήσει για την τιμωρία του.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται επίμονα την κρατική συμμετοχή στο ντόπινγκ, αλλά δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς για να περιορίσουν τη χρήση των απαγορευμένων ουσιών στη χώρα που βελτιώνουν την απόδοση των αθλητών. Η Ρωσική ομοσπονδία στίβου, η παραολυμπιακή επιτροπή και ο εθνικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ (RUSADA) παραμένουν υπό αποκλεισμό.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις

Δεν υπάρχουν αθλητικές μεταδόσεις σήμερα.