ΗΠΑ: Νέα άρνηση Φλιν να καταθέσει για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 13:02
UPD:13:11
REUTERS/MIKE SEGAR

Ο κ. Φλίν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με κλήτευση που του είχε γίνει από την Γερουσία τον Μάιο, επικαλούμενος την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων του. Πρόσφατα, η επιτροπή επανέλαβε το αίτημά της, αλλά ο Φλιν αρνήθηκε και πάλι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Προεδρίας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν αρνήθηκε νέο αίτημα που του έγινε από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, γνωστοποίησε πηγή του Κογκρέσου στο CNN.

Ο κ. Φλιν αρνήθηκε να συμμορφωθεί με κλήτευση που του είχε γίνει από την Γερουσία τον Μάιο, επικαλούμενος την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων του. Πρόσφατα, η επιτροπή επανέλαβε το αίτημά της, αλλά ο Φλιν αρνήθηκε και πάλι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επιτροπή της Γερουσίας ζητάει την κατάθεσή του, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και για ενδεχόμενη εμπλοκή των συνεργατών του προέδρου Τραμπ σε συνωμοσία με Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Ο Μ. Φλιν παραιτήθηκε από τον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, μετά το ζήτημα που προκλήθηκε γύρω από τις επικοινωνίες που είχε με τον πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ.

Ο δικηγόρος του, Ρόμπερτ Κέλνερ, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, στο CNN.

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Προεδρίας των ΗΠΑ έχει δεχτεί κλήτευση και από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διεξάγει ξεχωριστή έρευνα για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο απόστρατος στρατηγός έχει συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον των δύο επιτροπών υπό τον όρο να του εξασφαλιστεί απαλλαγή από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Οι δύο επιτροπές, έχουν απορρίψει την προσφορά του να καταθέσει υπό τον παραπάνω όρο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή