Στην αντεπίθεση το ΥΠΟΙΚ κατά Κυρ. Μητσοτάκη για τις επενδύσεις

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 18:48
UPD:18:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών σε σχόλιό του για τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους κοινωνικούς εταίρους, εξαπολύοντας πυρά τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο του 2017 καταγράφηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα».

Σχολιάζοντας τα «καρφιά» του κ. Μητσοτάκη κατά του Μαξίμου για το ζήτημα των επενδύσεων, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει: «O κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα προς τους κοινωνικούς εταίρους, ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και απλά, να καταθέτουν επενδυτικά σχέδια προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες δείχνουν την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η προτροπή του προέδρου της ΝΔ έχει διπλό στόχο: α) την αποτροπή νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και β) την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα της περιόδου όπου το κόμμα του κυβερνούσε».

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετακόμισε από τη Συγγρού στην Πειραιώς 62 δεν παραγράφει την αποεπένδυση που σημειώθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε βάρος των εργαζομένων» προσθέτει. 

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξης».

Δημοφιλή