Πρώην πράκτορας της CIA θέλει να αγοράσει το Twitter για να... κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 00:35
UPD:01:05
GoFundMe

Εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης με σκοπό την απόκτηση ενός πακέτου μετοχών του Twitter και απώτερο στόχο να... κλείσει τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε μία πρώην πράκτορας της CIA.

Όπως ανέφερε η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον σε κείμενο που δημοσίευσε στον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης GoFundMe, «ο Τραμπ έχει κάνει πολλά φρικτά πράγματα στο Twitter. Τα μηνύματά του, που ενθαρρύνουν τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής ή καλούν σε βία εναντίον δημοσιογράφων, βλάπτουν αυτή τη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους της. Αλλά το να απειλεί τη Βόρεια Κορέα με πυρηνικό πόλεμο πάει το πράγμα σε άλλο επίπεδο, είναι επικίνδυνο. Πρέπει να διαγραφεί ο λογαριασμός του».

Πάντως, αν και… απλό, το σχέδιό της φαίνεται ανέφικτο, καθώς επιθυμεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα δισ. δολάρια για να αγοράσει μετοχές του Twitter και κατόπιν να πιέσει τη διοίκηση της επιχείρησης να κλείσει τον λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ χρησιμοποιεί πολλές φορές το Twitter προκειμένου να σχολιάσει την επικαιρότητα, ωστόσο πολλές από τις αναρτήσεις του προκαλούν αντιδράσεις, με τον ίδιο να έχει αποκλείσει πολλούς χρήστες του ιστοτόπου.

Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump), όχι τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας (@POTUS).

Η Βάλερι Πλέιμ Ουίλσον, πρώην στέλεχος της CIA, είδε την καριέρα της να τερματίζεται μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο διπλωμάτης σύζυγός της το 2003 περί ψεμάτων της κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους όσον αφορά την απειλή που υποτίθεται ότι αποτελούσε το Ιράκ.

Κατόπιν αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης σε αντίποινα φρόντισαν να διαρρεύσει στον Τύπο η ταυτότητά της και η ιδιότητά της, μολονότι το να αποκαλύπτεται η ταυτότητα πράκτορα της CIA είναι ομοσπονδιακό έγκλημα στις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή