Στ. Θεοδωράκης: Να επιμείνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Αιχμές του επικεφαλής του Ποταμιού κατά Ν. Κοτζιά
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 14:14
UPD:18:11
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως το πιο εύκολο είναι να σταθούμε μόνο στις τουρκικές ευθύνες, αδιαφορώντας στην ουσία για το μέλλον της Κύπρου. 

A- A A+

Το Κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί να επιμείνουν και να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως το πιο εύκολο είναι να σταθούμε μόνο στις τουρκικές ευθύνες, αδιαφορώντας στην ουσία για το μέλλον της Κύπρου. 

Το Ποτάμι στήριξε χωρίς αστερίσκους την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και των ηγετών της Κύπρου για να βρεθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα που η διαιώνισή του δεν είναι υπέρ ούτε των πολιτών της Κύπρου ούτε της ηρεμίας στην περιοχή. Θέλαμε να δοθούν εγγυήσεις ασφάλειας για τις δύο κοινότητες, και ιδιαίτερα για τους Ελληνοκύπριους που έχουν ζήσει τόσα χρόνια κατοχή, σημείωσε. 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Χαρακτηρίζοντας κακή εξέλιξη για τον κυπριακό λαό την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας, αναρωτήθηκε «ποιοι συμφωνούν με αυτή τη διαπίστωση» και πρόσθεσε: «Γιατί πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν αρκετοί -και σε αυτήν εδώ την αίθουσα που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο. Είναι αυτοί που τους αρέσει να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είναι αυτοί που δειλιάζουν πάντα και μεταφέρουν τα προβλήματα στις επόμενες γενεές. Είναι αυτοί που δεν θέλουν να ζήσουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Και τέλος είναι αυτοί που απαιτώντας τα πάντα σήμερα βοηθούν τα κατοχικά στρατεύματα να παραμείνουν για πάντα στο νησί».

«Ελπίζουμε οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τους λόγους κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Γιατί το θέμα δεν είναι να φεύγουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά. Το θέμα είναι να μην φεύγουμε άπραγοι. Δυστυχώς η εικόνα κάποιων υπουργών σας δε βοηθά στη δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες -όσες στολές παραλλαγής και αν βάλουν» συμπλήρωσε και επισήμανε: 

«Αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, ακούγοντας τον κ. Κοτζιά,  δεν συμπίπτουν με τις ερμηνείες ΟΗΕ και ΕΕ, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά. Θα είναι άλλη μια ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις, είτε στα οικονομικά, είτε στα εθνικά, δεν είναι το ισχυρό χαρτί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή