Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγορούν τη Σ. Αραβία για την επίθεση στην Τεχεράνη

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 18:32
UPD:18:55
REUTERS/Tasnim News Agency/HANDOUT

Οι Φρουροί της Επανάστασης πρόσθεσαν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι «έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι εκδικούνται το αθώο αίμα που χύνεται» στο Ιράν.

 

A- A A+

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τεχεράνη και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 43.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και των Σαουδαράβων οπισθοδρομικών ηγετών που στηρίζουν τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν σε αυτή τη βίαιη επίθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιθέσεις ήταν οι πρώτες που εξαπέλυσε η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση στο σιιτικό Ιράν.

Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών, απείλησε με αντίποινα το Ισλαμικό Κράτος και τους «συνεργάτες» του. «Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδικηθούμε τους τρομοκράτες, τους συνεργάτες τους και τους υποστηρικτές τους για τις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη», φέρεται να είπε ο ταξίαρχος, σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης πρόσθεσαν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι «έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι εκδικούνται το αθώο αίμα που χύνεται» στο Ιράν.

Ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν λειτουργεί παράλληλα με τις κλασσικές ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Όπως και εκείνες, έχει τμήμα στρατού ξηράς, πολεμικού ναυτικού και πολεμικής αεροπορίας και είναι ιδεολογικά προσηλωμένος στις αρχές της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. Αντιθέτως, οι κλασσικές ένοπλες δυνάμεις της χώρας θεωρούνται λιγότερο πολιτικά φορτισμένες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή